Jogurtovo-jahodové kocky
1
porcia
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
160
g
cukor
1
balíček
vajce
200
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
4
ks
vajce
Na náplň
350
g
čersvé jahody
850
g
jahodový jogurt
2
balíčky
želatínový stužovač
200
ml
voda
Na polevu
1
balíček
tortové želé
2
PL
cukor
250
ml
voda
postup
1.
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto nalejeme na namastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do pred hriatej rúry.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3–4
Doba pečenia: asi 15 minút
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
3.
Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
4.
Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.