Plnené baklažány na orientálny spôsob
8
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
baklažán
6
KL
arašidový olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
feferónka
zázvor
1
PL
koriandrové semienka
2
PL
koriander
lístky koriander
150
g
čerstvý špenát
8
ks
gaštan
1
konzerva
paradajka
1
PL
sezamové semienka
omáčka
150
ml
zeleninový vývar
2
PL
sójová omáčka
1
KL
práškový cukor
1
PL
suché sherry
2
PL
citrónová šťava
2
PL
kukuričná múka
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Z baklažánov odkrojíme vŕšky ako klobúčiky a zospodu odrežeme tenký plátok, tak, aby baklažán pekne stál vo zvislej polohe. Baklažány položíme na plech, potrieme olejom a pečieme pol hodiny. Po vychladnutí z nich vydlabeme dužinu, tak, aby zostal obal hrubý 1 cm. Dužinu nasekáme.
2.
Trochu oleja ohrejeme na panvici. Päť minút na ňom zľahka pražíme cibuľu, cesnak, feferónku, zázvor a koriandrové semená. Následne primiešame šenát a gaštany a na prudšom plameni smažíme 2 minúty. Na panvicu pridáme paradajky s nasekaným koriandrom. Pozvoľna varíme 15 minút. Primiešame dužinu z baklažánov a ochutíme. Predpečené baklažány naplníme zmesou, vŕšky tiež položíme na plech a zapekáme približne 15 minút.
3.
Do varu privedieme vývar, sójovú omáčku, cukor, sherry a citrónovú šťavu. Potom plameň trochu znížime, primiešame kukuričnú pastu a miešame kým nezhustne. Omáčku nalejeme okolo baklažánov, posypeme ich sezamom a ozdobíme lístkami koriandra.
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.