Jahňacie mäso na slanine
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
jahňacie mäso
120
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
paprika
2
PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletá ťasca
200
ml
červené víno
2
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme spolu s nasekanou cibuľou a pražíme dozlastista. Pridáme mäso, prelisovaný cesnak a chvíľu pražíme.
2.
Pridáme nadrobno nakrájané papriky, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni približne 10 minút. Podlejeme vínom a dusíme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.