Kuracie mäso na marocký spôsob
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
4
ks
kuracie prsia
250
g
šampiňóny
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
farebná paprika
300
g
tekvica
300
ml
vriaca voda
2
konzervy
krájané paradajky
1
ks
citrón
1
ks
pór
1
PL
marocká zmes
postup
1.
Vo veľkom kastróle rozpálime olej. Pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kocky, dochutíme soľou a korením, opekáme približne 2 minúty. Mäso vyberieme z kastróla a odložíme ho nabok.
2.
Do kastróla nasypeme malé šampiňónya na silnom ohni ich pražíme približne 1 minútu. Ďalej pridáme prelisovaný cesnak, marockú zmes, na kúsky nakrájanú papriku a tekvicu.
3.
Prilejeme vriacu vodu, pokrájané paradajky z konzervy a zmes necháme zovrieť. Potom do kastróla vrátime mäso aj so všetkou šťavou, ktorá z neho vytiekla. Zmiernime oheň, prikryjeme a dusíme 10 minút.
4.
Zelenina musí byť mäkká a mäso hotové. Dierkovanou lyžicou rozdelíme na 4 misky, posypeme ich citrónovou kôrou a nasekaným pórom. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.