Vyprážaná polenta
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olivový olej
2
ks
cibuľa
1/2
liter
mäsový vývar
1/2
liter
paradajková šťava
1
ČL
soľ
trochu
cukor
275
g
kukuričná múka
olej na vyprážanie
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji. Zalejeme vývarom a paradajkovou šťavou. Podľa chuti osolíme, ocukríme. Za stáleho miešania pomaly vsypeme múku a povaríme.
2.
Je treba dobre miešať, aby sa nám polenta nepripálila. Doba varenia je asi 50 minút. Potom kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku a niťou ju pokrájame na plátky.
3.
Plátky vyprážame v rozpálenom oleji dozlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.