Vyprážané plnené šampiňóny
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
12
ks
šampiňóny
2
ks
vajce
1
dl
sladká smotana alebo mlieko
50
g
hladká múka
100
g
strúhanka na obaľovanie
masť alebo olej na vyprážanie
Plnka
50
g
maslo
1
ks
cibuľa
80
g
šunka
2
ks
vajce
80
g
nastrúhaný syr
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Hlavičky šampiňónov olúpeme a naplníme plnkou, prikryjeme prázdnymi hlavičkami a spojíme špáradlom. Potom ich obalíme v klasickom trojobale, kde sme si vajíčka rozmiešali so smotanou alebo mliekom. Vyprážame na rozpálenom oleji alebo masti.
2.
Plnka: Na roztopenom masle a nadrobno pokrájanej cibuli podusíme pokrájané hlúbiky šampiňónov, šunku pokrájanú na kocky. Pridáme vajce, postrúhaný syr, mleté čierne korenie, soľ. Šampiňóny podávame s chlebom alebo zemiakovou kašou spolu s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.