Pridať recept

Šunková polievka

ingrediencie

1 liter
vývar z kostí
50 g
maslo
40 g
hladká múka
150 g
zelenina
1/4 liter
sladká smotana
1 ks
vaječný žĺtok
150 g
šunka
petržlenová vňať

postup

1.
Kosti dobre povaríme, vývar precedíme, zahustíme svetlou zápražkou a pridáme na drobné kocky nakrájanú zeleninu podľa chuti.
 
2.
Povaríme na krémovo hustú polievku, pridáme do nej v smotane rozšľahaný žĺtok a na rezančeky nakrájanú šunku. Prehrejeme, ale už nevaríme. Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...
Recept na kolagénový vývar
Najpodceňovanejšia superpotravina. Používali ju už naše prababičky
Skrášľuje, posilňuje telo a výborne chutí. Pri pravidelnej konzumácii zlepšuje imunitu a má pozitívny vplyv...