Hovädzie mäso pečené so šampiňónmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
100
g
masť
2
ks
cibuľa
100
g
koreňová zelenina
2
dl
biele víno
celé nové korenie
celé čierne korenie
1
štipka
tymian
1
ks
bobkový list
1
kocka
masox
1
ČL
sójová omáčka
150
g
šampiňóny
40
g
maslo
postup
1.
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Nadrobno prokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu opražíme ne rozohriatej masti. Pridáme k nej mäso, opečieme ho zo všetkých strán. Potom mäso podlejeme horúcou vodou. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pečieme do polomäkka.
2.
Potom pridáme víno, 6 zrniek čierneho korenia, 3 zrnká nového korenia, bobkový list a dusíme. Šťavu z mäsa precedíme, pretrieme do nej mäkkú zeleninu, pridáme sójovú omáčku alebo masox.
3.
Keď je mäso upečené, pokrájame ho na plátky, obložíme šampiňónmi podusenými na masle a trocha zalejeme šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.