Zapečená cesnačka so syrom a vínom
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
biely chlieb
4
strúčiky
cesnaku
1
liter
hovädzí vývar
150
ml
suché biele víno
3
stonky
čerstvý tymián
100
g
syr fontina
100
g
ementál
50
g
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 180°C. Potrieme oschnuté plátky chleba z oboch strán zhruba polovicou cesnaku a odložíme ich nabok. V hrnci necháme prejsť varom vývar, víno, tymian a podľa potreby ho dochutíme soľou a korením.
2.
Zostávajúcim cesnakom vytrieme vnútrajšok kastrólu vhodného do rúry a vyložíme ho vrstvami chleba a syra. Vrstvenie zakončíme syrom. Obsah hrnca prelejeme ochuteným horúcim vývarom a kastról vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30-40 minút, pokiaľ sa syr neroztaví a chlieb na povrchu nezožltne. Behom pečenia občas zľahka zatlačíme chlieb do vývaru, aby sa povrch nespálil skôr ako sa syr roztaví.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.