Šanghajské pražené rezance
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
kuracie prsia
2
KL
sójová omáčka
2
KL
víno
1/2
PL
soľ
mleté čierne korenie
kukuričný škrob
1
balíček
rezance
1,5
KL
sezamový olej
1
šálka
hlávková kapusta
1
ks
mrkva
bambusové klíčky
1
ks
cesnaku
1
ks
červená cibuľa
postup
1.
Kuracie prsia pokrájajte na malé kocky alebo tenké pásiky. Najprv ich marinujte v sójovej omáčke, víne, kukuričnom škrobe, soli a korení približne 20 minút. Medzi tým si uvarte rezance. Keď sú rezance uvarené, prepláchnite ich studenou vodou a pokvapkajte sezamovým olejom.
2.
Na rozpálenom oleji v panvici wok , posmažte cesnak, zhruba 30 sekúnd. Potom pridajte kuracie prsia. Pražíte, dokým nebudú takmer hotové. Následne panvicu odstavte. Na druhej panvici si na oleji ( zhruba 2 čajové lyžičky) opražte kapustu, bambusové klíčky, mrkvu a ochuťte sójovou omáčkou. Po dvoch minútach, odstavte.
3.
Nakoniec opražte na panvici rezance, neustále miešajte, aby vám zospodu neprihoreli, pridajte opäť sójovú omáčku, soľ a korenie a chvíľu popražte. Postupne pridávajte kuracie prsia, cibuľu a kapustu s bambusovými klíčkami a mrkvou. Nechajte dosmažiť, jedlo dochuťte podľa chuti a môžete podávať!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk