Kuracie pečienky s penne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
kuracia pečienka
500
g
cestoviny penne
štipiek
soľ
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
50
g
maslo
2
PL
pomarančová kôra
2
ks
bobkový list
120
ml
červené víno
2
PL
paradajkový pretlak
2
PL
smotana
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Kuracie pečienky umyjeme, odblaníme a očistíme. Osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
2.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať a udržujeme v teple. Cibuľu a cesnak ošúpeme, cibuľu nakrájame nadrobno.
3.
Na panvici rozpustíme maslo a cibuľu podusíme domäkka. Prelisujeme k nej cesnak, pridáme pečienky, pomarančovú kôru a bobkové listy. Za stáleho miešania 3 minúty dusíme. Pečienky vyberieme z panvice a do vypečenej šťavy primiešame červené víno, paradajkový pretlak a smotanu. Na miernom ohni povaríme, kým omáčka nezhustne.
4.
Bobkové listy vyberieme. Potom dáme pečienky naspäť do panvice a krátko ich zohrejeme. Osolíme, okoreníme čiernym korením z mlynčeka. Omáčkou s kuracími pečienkami prelejeme penne a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.