Hubová polievka s domácimi fliačkami
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
dkg
huby
2
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1
ks
pór
1
kocka
maslo
1
KL
soľ
1
PL
vegeta
1
KL
petržlenová vňať
1
ks
soľ
1
ks
vajce
100
g
hladká múka
postup
1.
Zeleninu očistíme, umyjeme. Huby umyjeme, scedíme. Mrkvu a petržlen nakrájame na kocky. Pór na kolieska.
2.
Zeleninu opražíme na masle. Restujeme asi 3 minúty, pridáme huby. Po minúte zalejeme vodou.
3.
Polievku osolíme, pridáme vegetu, sušenú pažítku, mletú rascu a korenie. Varíme asi 20 minút na malom plameni.
4.
Pripravíme si cesto: Vajce rošľaháme, pridáme soľ a hladkú múku. Vymiesime cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Nakrájame na fliačky. Uvaríme v osolenej vode asi 5-6 minút.
5.
Scedíme a podávame s polievkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.