Pridať recept

Cviklové rizoto s kozím syrom

ingrediencie

200 g
ryža arborio
2 ks
stredná cvikla
1 ks
šalotka
1 strúčik
cesnaku
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
maslo
olivový olej
kozí syr
petržlenová vňať

postup

Jednoduché a vždy chutné.

 

1.

Šalotku očistíme a nakrájame najemno.

 
2.

Speníme ju na oleji. Pridáme nasekaný cesnak a najemno nastrúhanú cviklu. Krátko premiešame.

3.

Pridáme ryžu, podlejeme vývarom a za občasného miešania varíme do mäkka.

4.

Podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie. Na záver zjemníme maslom.

5.

Rizoto podávame s kozím syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

6.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...