Pridať recept

Tradičné buchty na pare

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
droždie
400 ml
vlažné mlieko
20 g
kryštálový cukor
štipiek
soľ
dzem alebo lekvar
roztopené maslo
kakao
práškový cukor

postup

Tradičný a overený recept na obľúbené parené buchty. Takto vždy výjdu.

1.

Z teplého mlieka, kryštálového cukru a droždia si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme ešte múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste ešte vykysnúť.

 
2.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto približne na hrúbku 1 cm. Cesto rokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku obľúbeného lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Prikryjeme a ešte chvíľu necháme podkysnúť.

3.

Pripravené buchty dáme nad paru a paríme približne 10 minút. 

4.

Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom. Chutia vynikajúco. 

5.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Parené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie recepty na PARENÉ BUCHTY: Sýty obed či sladká večera, ktorej nik neodolá
Parené buchty sú vždy príjemným spestrením. Majú nostalgický nádych babičkinej kuchyne, predstavujú...
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...