Domáca kuracia paštéta
ingrediencie
postup
Vynikajúca pochúťka na čerstvý chlebík, ktorú veľmi jednoducho pripravíte aj u vás doma.
Celé kura zalejeme vodou a dáme variť vo veľkom hrnci.
Po 45 minútach pridáme kuracie prsia a varíme ešte zhruba polhodinu. Mäsko povyberáme a necháme vychladnúť. Vývar nevylievame.
Na troške oleja opražíme kuraciu pečeň a neskôr k nej pridáme aj nadrobno nesekanú cibuľku a pretlačený cesnak. Nesolíme.
Vajcia uvaríme na tvrdo, ošúpeme a necháme vychladnúť.
Mäso z vareného kuraťa oberieme, kuracie prsia pokrájame na kocky.
Kuracie mäsko, pečene, vajíčka i sterilizovanú kapiu pomelieme na mlynčeku na mäso, zriedime troškou vývaru (aby sa paštéta dobre rozotierala) a dochutíme podľa vlastnej chuti soľou, čiernym korením, paprikou a troškou čili.
Paštétu navrstvíme do menších pohárov, dobre uzavrieme a sterilizujeme zhruba hodinu pri 100°C.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.