Pridať recept

Banánový chlebík

12
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
maslo - izbovej teploty
100 g
kryštálový cukor / hnedý cukor
2 ks
vajcia
3 ks
prezreté banány
1 ČL
vanilkový extrakt (vanilkový cukor)
100 g
grécky biely jogurt
350 g
múka polohrubá
1 ČL
sóda bikarbóna
soľ
50 g
nasekané orechy alebo mandle, kokos či čokoláda

postup

Banánový chlebík sme začali robievať pred 25 rokmi, keď naša dcérka bola ešte maličká a vždy sme jej kúpili banány no ona ich nechcela jesť a preto rýchlo hnedli. Tak sme ich s manželkou skúsili pridať do klasického nadýchaného cesta, z ktorého sme bežne robievali bublaninu a bolo to výborné. Časom sme recept doplnili aj o oriešky, mandle alebo kúsky čokolády či trochu kokosu. Vždy ale spomíname ako dcérka samotné banány nechcela a po tomto chlebíku išla zošalieť.

1.

Do jednej misy si dáme všetky suché suroviny a poriadne ich premiešame.

 
2.

Do druhej misky dáme maslo s vajíčkami a zmiešame ich mixérom.

3.

Následne pridávame k hmote masla a vajíčok postupne banány, vanilkový extrakt a jogurt. Za každou pridanou surovinou zmes jemne mixujeme aby sa prepojila.

4.

Potom pridáme suché suroviny a na nízkych otáčkach celú zmes miešame až pokiaľ sa suroviny nespoja a nevytvoria hladké cesto.

5.

Na záver pridáme na drobno nasekané oriešky, mandle, kokos alebo malé kúsky čokolády. Môžete si pridať aj zo všetkého trošku pokiaľ radi experimentujete ale nezabúdajte na hmotnosť 50 gramov.

6.

Zmes vylejeme do malých pekáčikov alebo veľkého plechu, ktorý vymastíme aj vysypeme múkou a vložíme do vyhriatej rúry na cca 30 - 35 minút na stredný stupeň. Cesto kontrolujte špáradlom, každá rúra predsa pečie inak.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...