Laznícke zemiaky
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
kg
zemiaky
300
g
údená klobása
100
g
oravská slanina
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
150
g
bryndza
3
ks
vajce
300
ml
mlieko
soľ podla chuti
mleté čierne korenie
1
PL
bravčová masť na vymastenie
postup
1.
V šupke uverené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme posekanú cibuľu, orestujeme, pridáme nakrájanú klobásu a spolu popražíme.
2.
Na vymastený pekáč poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme, na to opečenú klobásu, posypeme rozmrvenou bryndzou a naukladáme zase vrstvu zemiakov, ktoré tiež osolíme a okoreníme.
3.
Nakoniec polejeme v mlieku rozšľahanými vajcami s roztlačeným cesnakom a dáme piecť do vyhriatej rúry 190°C na 30-45 minút. Podávame s kyslou uhorkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.