Pridať recept

Japonský ramen s kačacími prsiami, VIDEORECEPT

ingrediencie

1 ks
kačacie prsia
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
3
čerstvý zázvor
1 liter
daši vývar (vývar z ančovičiek)
1 ks
čili paprička
1 ks
celá škorica
1 ks
badián
3 ks
klinček
5 ks
čierne korenie
1 ČL
fenikel
2 PL
sójová omáčka
2 PL
rybacia omáčka
1 PL
ustricová omáčka
1 ks
bok choy
1 balíček
ryžové rezance
1 ks
vajíčko na mäkko
ks
mletá čili papriky

postup vo videu vyššie

Veľká miska japonskej ramen polievky zasýti na celé poobedie :)

1.

Ako prvé si pripravíme ryžové rezance podľa návodu na obale.

 
2.

Uvaríme si vajíčko na mäkko a to tak, že ho vložíme do vriacej vody, kde ho varíme 3 minúty a následne rýchlo schladíme ľadom alebo studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia po dobu 5 minút. Vajíčko ošúpeme.

3.

Bok choy blanžírujeme vo vriacej vode 8 minút. Vyberieme a osušíme.

4.

Kačacie prsia umyjeme a osušíme. Z oboch strán okoreníme a osolíme. Pečieme kožou na dol 3 minúty a z opačnej strany 3 minúty. Preložíme na zapekaciu misu a vložíme do vyhriatej rúry na 160 stupňov po dobu 20 minút.

5.

Do kačacieho výpeku pridáme rozštvrtenú cibuľu so šupkou, hlavičky cesnaku a plátky zázvoru. Restujeme.

6.

Zmes zalejeme daši vývarom.

7.

Do sitka si vložíme koreniny - klinček, fenikel, badián, čierne korenie a škoricu. Vložíme do polievky.

8.

Pridáme čili papričku a varíme 15 minút na silnom ohni.

9.

Následne všetko z polievky vyberieme, tak aby nám ostal len čistý vývar.

10.

Vývar dochutíme sójovou omáčkou, rybaciou omáčkou a ústricovou omáčkou.

11.

Do veľkej misky vložíme ryžové rezance, prepolenú kapustu bok choy, prepolené vajíčko a na plátky nakrájané kačacie prsia. Podlejeme vývarom a posypeme mletým čili.

12.

Servírujeme ihneď.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
6.3.2021 03:24 | |
+1 -1
Najprv som hladala čo je bok choi ale je to len iný názov pre pak choi - druh čínskej kapusty - majú ho v Kauflande
Podobné články
8 jednoduchých trikov, ako uvariť tú najlepšiu kuraciu polievku
8 jednoduchých trikov, ako uvariť tú najlepšiu kuraciu polievku
Existuje asi toľko druhov kuracej polievky, koľko je kuchárov, navyše, jej príprava sa mení aj podľa...
Spríjemnite si nedeľu batátovým krémom s hriankami
Sladké zemiaky sú čoraz populárnejšie aj u nás a to nielen kvôli jedinečnej chuti, ale aj obsahu živín.
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
TOP
Pea soup with smoked pork and croutons is in the plate
Najlepšie zimné polievky na jednom mieste: Zahrejú, zasýtia a neurobia prievan v peňaženke, fazuľová, kapustová aj cesnačka (recepty)
Výborné husté polievky, ktoré zahrejú, zasýtia a viete ich pripraviť za málo peňazí. V zime tento výber oceníte najviac.
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Žiadne hladovanie, až päť kilogramov týždenne! Príjemné chudnutie s polievkovou diétou
Polievky vás zahrejú, sú chutné - a pomôžu vám schudnúť. Sú nízkokalorické, neobsahujú takmer žiadne...