Zeleninová polievka s nádychom orientu
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
zeler
200
g
hrášok (mrazený alebo sterilizovaný)
200
g
pór
100
ml
smotana na varenie
2
strúčiky
cesnaku
1
kocka
Podravka hovädzí bujón
1
ČL
kurkuma
1
PL
nasekaný koriander
3
PL
olivový olej
1
ČL
strúhaný zázvor
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
ks
čierne korenie mlete
ks
soľ
postup
Očarte svojich najbližších orientálnou polievkou s kurkumou a vychutnajte si skvelú chuť z ďalekých krajov.
1.
Na oleji dozlatista opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
2.
Pridáme Podravka bujón. Necháme zvariť, a keď sa polievka zvarí, varíme ešte cca 10 minút na miernom ohni.
3.
Potom pridáme hrášok a pór prerezaný na polovicu. Varíme ešte 10 minút a nakoniec pridáme kurkumu vmiešanú do smotany, soľ a korenie, ak je to potrebné.
4.
Podávanie: Teplú polievku podávame v miskách posypanú nasekaným koriandrom.
5.
Rada: Ak chcete, aby bola polievka hustejšia, pridajte 1 lyžičku jedlého škrobu rozpusteného v malom množstve vody.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.