Paradajky plnené hubami
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
paradajka
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
250
g
čerstvé huby
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
ks
vajce
trochu
strúhanka
2
strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej na vymastenie
1
PL
maslo
postup
1.
Z paradajok zrežeme vršky, vyberieme dužinu a vnútro jemne posolíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme tenké plátky húb, posolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
2.
Do vychladnutých húb vmiešame rozšľahané vajcia, trocha strúhanky na zahustenie, pretlačené strúčiky cesnaku a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Zmes dôkladne premiešame a naplníme ňou paradajky. Poukladáme ich do olejom vymastenej zapekacej misy a pokvapkáme roztopeným maslom.
3.
Paradajky zapekáme v stredne rozohriatej rúre, kým plnka nezačne zlatnúť. Podávame ich s chlebom alebo pečivom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.