Pridať recept

Sviatočná domáca paštéta

ingrediencie

3 PL
maslo
1 ks
cibuľa
250 g
zverina
250 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
1 ČL
korenie na divinu
100 g
hydinová pečeň
1 ks
žemľa
100 ml
smotana
2 ks
vajce
150 g
anglická slanina
100 g
šampińóny
trochu
tuk na vymastenie
trochu
alobal

postup

1.

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme ho, posolíme, pokoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka.

 
2.

Mäso po vychladnutí aj s pečeňami zomelieme, pridáme žemľu namočenú v smotane, do ktorej sme pridali rozšľahané vajcia a premiešame. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a šampiňóny a opäť premiešame.

3.

Formu vyložíme alobalom, potrieme ho tukom a naplníme pripravenou zmesou. Potom ju uzavrieme a vložíme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do tretiny formy. Paštétu vložíme do mierne rozohriatej rúry a pri teplote 80-85 stupňov pečieme asi 30 min.

4.

Po vychladnutí paštétu vyklopíme, pokrájame na plátky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Skúsený šéfkuchár Martin Novák v televíznej relácii Na nože pomáhal reštauráciám zlepšiť kvalitu
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Poznáme ako skúseného šéfkuchára a nedávno získal aj cenu v ankete najlepších kuchárov na Slovensku. Zaujal...
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.
Šikovný cukrár Viliam Bajzík pr článok
Pripravte si dezert podľa televízneho cukrára
Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným...
Bazový med
Baza už začína kvitnúť: 5 nápadov na recepty z voňavých kvetov bazy, pozor na CHYBU, ktorú robí každý!
Tiež milujete vôňu bazového kvetu? Tá vôňa je jednoducho nádherná! Máme pre vás tri tipy, čo môžete...
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Ostriež je iný názov pre morského vlka. Táto ryba sa odporúča nielen pre svoju chuť a skutočnosť, že jej...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.