Mrazený karfiol
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
karfiol
4
KL
soľ
3
litre
voda
postup
1.
Karfiolovú ružicu rozdelíme na jednotlivé stredne veľké nerozdrobené kúsky s priemerom 2,5 až 3 cm.
2.
Tieto časti ponoríme na 30 min. do slaného roztoku, ktorý pripravíme rozpustením 4 až 5 KL soli v 3 l vody. Po tomto čase karfiol opláchneme, necháme odkvapkať a predvaríme 3 min. vo vriacej vode.
3.
Po vychladnutí a odkvapkaní karfiolové ružičky plníme do vreciek. Vo vnútri obalov nemusíme nechávať vzduchovú medzeru. Mrazíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.