Viac ako  4 000  receptov

Tortičky ako "Pavlova"

Tortičky  ako
nahoru
Tortičky  ako Tortičky  ako
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

130 - 140g bielka (zvyčajne dávam 3 naozaj veľké bielka z domácich vajec, ak budete robiť z kupovaných vajec, asi budete potrebovať 4 bielka)
170g jemného kryštálového cukru (krupica)
30g práškového cukru
1 lyžička kopcom Solamylu (7g)
1 lyžička bieleho vínneho octu

- šlahačka
- čerstvé ovocie (jahody, maliny, černice, ríbezle)

Postup

Najskôr si vyšlahám do tuha bielky (musia byť naozaj tuhé!), a potom zašlahávam po lyžiciach najskôr kryštálový cukor, potom práškový cukor, už len zľahka solamyl a nakoniec ocot. Na papier na pečenie si nakreslím 4 alebo 6 (alebo 8) kruhov podľa toho, koľko kúskov chcem. Papier otočím, aby sa mi čiary neotlačili na Pavlovu, položím na plech a natriem jemne olejom. Cesto jednoducho lyžicou rozdelím a urobím približne rovnaké vyššie kôpky. Rúru si medzitým rozpálim na 170°, vložím plech a stiahnem teplotu na 100°. Pečiem (skôr len suším) 40 min. - 1 hod. podľa veľkosti, a potom nechám vychladnúť v rúre (4 kusy pečiem hodinu, 6 kúskov asi 50min. a najmenšie 8 kusov iba 40 minút). Pavlovi by mali po upečení zostať biele, maximálne chytiť trošku krémovú farbu ako tie moje :)
Tesne pred servírovaním som na ne "naložila" nesladenú šlahačku a čerstvé ovocie. Vhodnejšie je kyslé ovocie ako maliny, ríbezle, jahody. Vôbec nevadí, ak pod ťarchou šlahačky a ovocia popraskajú. Správne upečená Pavlova má mať chrumkavú kôrku (preto sa vkladá do rozpálenej rúry) a mäkký vláčny stred. Môžete si samozrejme urobiť aj klasickú veľkú Pavlovu, ktorá sa krája. Ja robievam radšej takéto menšie, nič nemusíte krájať a lepšie sa to servíruje. Ak budete robiť veľkú Pavlovu, musíte ju piecť (sušiť) dlhšie.

Poznámka

Tento múčnik dostal svoje zvláštne meno po ruskej baletke Pavlova. Na internete nájdete veľa jeho verzií. V niektorých receptoch je solamyl (zemiakový škrob), v iných maizena (kukuričný škrob) a tiež pomer cukru a bielkov je značne rozdielny. Aj keď sa to nezdá, je to pomerne jednoduchý a rýchly zákusok.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Tortičky ako "Pavlova""

vložené: 23. 07. 2011 17:09:22  nahlásiť  reagovať
 

Yanah:Včera odskúšané s ovocím broskyňa ,malina a hruška z kompótu v želé : Nedoporučujem ! Yanah máte pravdu "iba čerstvé ovocie a hneď spapkať"!!!smajlikAle vyskúšala som na korpus vytiahnutý z mrazáku dať hneď šľahačku a zmrznuté maliny ,ktoré boli z mrazáku von cca 10 minút a po ďaľších 10 minútach sa to dalo už papkať a nerozmočilo sa to.Bolo veľmi teplo a chutilo to také studené ,ako najlepšia zmrzlinka.smajlik Lenže mrazák je prázdny a korpusy si musím znovu upiecť,ach to je život.

autor: Yanah
vložené: 22. 07. 2011 07:37:50  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: veď experimentovať s ovocím môžeš koľko len chceš smajlik ... budem rada, ak potom napíšeš ktoré ovocie chutilo najviac smajlik

vložené: 18. 07. 2011 19:07:39  nahlásiť  reagovať
 

Yanah:Pochopila som to veľmi dobre,naozaj som to nevedela,malá katastrofa.Zjedlo sa to,ale nevyzeralo to dobre.
Dá sa použiť trebárs kompót? Mandarínky,alebo ananás ? /Myslím pre rýchle zjedenie?/ Nedalo by sa to ovocie namočiť predtým trebárs do želatíny ,ako keď sa robia košíčky s ovocím? smajliksmajlik

autor: Yanah
vložené: 17. 07. 2011 09:08:58  nahlásiť  reagovať
 

Veronika.Hrozna: ja dávam iba čerstvé ovocie (keď ho nemám, tak ich radšej nerobím) ... šlahačku a ovocie dávam na upečené korpusy až tesne pred servírovaním (len na toľko kusov, koľko zjeme) ostatné nenazdobené korpusy nechám v chladničke ...

vložené: 15. 07. 2011 18:52:15  nahlásiť  reagovať
 

Yanah: Sú skutočne výborné,ale dala som na ne rozmrznuté maliny z mrazáku a nebolo to celkom košer.Celé sa to tak nejak napilo z tej šťavy a zmaklo. Asi sa to musí iheď po urobení zjesť.Dnes som kúpila čerstvé maliny na tie korpusy vytiahnuté z mrazáku a to bola teda dobrota, dobrota,dobrotasmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 15. 07. 2011 07:43:30  nahlásiť  reagovať
 

Hella:Z mrazáku som ich vytiahla ,ako čerstvé .Musia sa zmraziť na tácke a zmrznuté zavrieť do krabičky. Po vybratí som ich uložila na tanier a rozmrzli bez poškodenia. Všetky zákusky vždy po vybraní z mrazáku nenechám v tej krabičke ,ktorá bola v mrazáku,ale dám na tanier!

autor: Hella
vložené: 13. 07. 2011 14:51:57  nahlásiť  reagovať
 

Nikdy do mrazáku - zvlhnou a rozmočí se. Ale bodík +6 ano!

autor: VeronikaHrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 09. 07. 2011 14:19:26  nahlásiť  reagovať
 

Yasmajliknah:Ja som to tušila,že nikdy žiadne do mrazáku nezostali !smajlikTak to dobre vyzerá,že sa vôbec nedivím.

autor: Yanah
vložené: 08. 07. 2011 21:08:39  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Patricie ... Veronika.Hrozna ... Iljusa ... ďakujem smajlik
Veronika.Hrozna: ja som ich ešte nikdy nedávala do mrazničky, ak skúsiš daj vedieť ...

autor: Iljusa
vložené: 08. 07. 2011 18:12:23  nahlásiť  reagovať
 

Kdybych mohla, pošlu více bodů - tento moučník miluji smajliksmajliksmajlik

vložené: 08. 07. 2011 15:20:45  nahlásiť  reagovať
 

Výborný receptík,určite vyskúšam.Skúsil niekto ten upečený korpus zamraziť? Bolo by to fajn mať v mrazáku zásobu takýchto kúskov.Ak nie, vyskúšam a napíšem,ako to dopadlo.

autor: Patricie
vložené: 07. 07. 2011 21:46:08  nahlásiť  reagovať
 

smajlikKrásnésmajliksmajlik+

autor: Yanah
vložené: 07. 07. 2011 06:32:44  nahlásiť  reagovať
 

vybusna ... to video je krásne smajlik
ja som ešte vygooglila, že túto tortu pre ňu upiekol šéfkuchár hotela vo Wellingtone (Nový Zéland) v roku 1926, keď tam bola ubytovaná počas svojho turné a pomenoval ju po nej. Vraj sa inšpiroval jej nadýchanou baletnou sukňou ...

autor: Yanah
vložené: 07. 07. 2011 06:20:00  nahlásiť  reagovať
 

smajlik vybusna, Bahula, evi hubová ... ďakujem smajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 07. 2011 15:34:59  nahlásiť  reagovať
 

Jani,zase děláš chutě-opět krásný moučník i fotosmajliksmajlik+3
Milusmajliksmajlik

autor: Bahula
vložené: 05. 07. 2011 22:46:38  nahlásiť  reagovať
 

Úpně mám na to chuť smajlik smajlik +

autor: vybusna
vložené: 05. 07. 2011 21:55:42  nahlásiť  reagovať
 

urcite budu krehke ako samotna baletka

http://www.youtube.com/watch?v=QMEBFhVMZpU&feature...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz