Sandra C. (Sandra13) ID 11360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Študentský jablkový hrnkáč
[ recept č. 46055 zo dňa 14.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Suroviny Cesto: 1 hrnček mlieko 1/4 hrnčeka olej 1/2 hrnčeka cukor 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajcia 1 ks vanilkový cukorOstatné: 2 ks jablko kyslé 1 ks škoricový cukor Posýpka: 1/2 hrnčeka polohrubá múka 1/2 hrnčeka cukor 1/4 hrnčeka olej Pečte cca 30 minút pri 180 °C
POSTUP PRÍPRAVY
Hrnček ccadvojdecový. Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká.Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. V druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. V tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.
Na plech dajte papier na pečenie alebo ja som vymazala maslom a vysypala polohrubou múkou.. Na cesto rukou porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru neotvárajte |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (25.5.2014, 16:37) |
Dnes som ho piekla v remoske (mám tú väčšiu), nakoľko ide o malú dávku a nielen vyzerá dobre ale chutí výborne .....určite ho budem robievať častejšie, pretože je fakt dobrý...vrele odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (marienka1608) ID 140659 (4.3.2012, 12:01) |
No vyzera naozaj chutne, ale ja si myslim ze by to malo ist do tortovej formy, pretoze je velmi nizky a krehky. Ale chuti naozaj vyborne, len ked ho budem robit nabuduce tak to dam naozaj do tej formy. |
ODPOVEDAŤ |
| Sandra C. (Sandra13) ID 11360, mimibazar.sk/sandra13 (18.2.2012, 9:38) |
aj dnes sa u nás pečie a rozvoniava |
ODPOVEDAŤ |
| Sandra C. (Sandra13) ID 11360, mimibazar.sk/sandra13 (14.2.2012, 16:17) |
Dnes som vyskúšala, je výborný, tak sa o recept delím aj vami. Všetko to máte hotové za cca 5 min., a šup do trúby |
ODPOVEDAŤ |