končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Monika P. (monkap) ID 69860 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Žemľovka s rebarborou[ recept č. 40926 zo dňa 24.6.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g rebarbory, 6 zemli alebo rozkov, 250ml mlieka, 80g masla, 3 PL cukru, 2-3 vajcia, 4 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, mleta skorica, maslo na vymastenie misy, struhanka POSTUP PRÍPRAVY Zemle ( rozky) nakrajame na platky, a dame do hlbsej misy. Mlieko zohrejeme, rozpustime v nom kr. cukor a maslo, vylejeme na zemle a zakryte nechame chvilku odstat. Potom primiesame rozslahane vajcia. Rebarboru olupeme, umyjeme, pokrajame na kocky, posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru so stipkou ml. skorice a premiesame. Misu vymazeme maslom a posypeme struhankou. Na dno vlozime polovicu zemli, na ne navrstvime pripravenu rebarboru a zakryjeme ju druhou polovicou zemli. Dame piect do vyhriatej rury. 175 stupnov asi 30 minut. \r\nNa vrchnu vrstvu nanesieme vyslahany sneh z bielkov a trochucukru a pecieme do zlatava. |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.6.2011, 2:01) | |
vyzerá výborne | |
ODPOVEDAŤ |