Cesto:
Plnka:
Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Všetky ingrediencie na cesto vložte do mixéra a nechajte vypracovať hladké cesto bez hrudiek a kúskov. Teraz nechajte hotové cesto 15 – 20 minút dýchať. Tento krok určite nepreskakujte, zaručí vám dokonalé palacinky, ktoré sa na panvici netrhajú.
Na kvalitnú panvicu s nepriľnavým povrchom môžete pridávať pod každú palacinku štetcom ešte trochu masla. Každú palacinku rozlejte na panvicu z naberačky a krúživým pohybom nechajte cesto stiecť rovnomerne k okrajom. Palacinku sa nesnažte obracať skôr, ako sa začnú okraje v panvici samy odchlipovať. Potom ich jemne podoberte a otočte. Na druhej strane palacinku nechajte minútku takzvane dôjsť a hotovo. Niekedy ani nie je potrebné palacinky otáčať a sú hneď hotové.
Naplňte žervé, údeným lososom a klíčkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.