Slaný koláč s hráškom a mrkvou

Leto Mrkva
495 Slaný koláč s hráškom a mrkvou

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA CESTO:

  •       300 g hladkej múky na krehké pečivo
  •       150 g masti
  •       1 vajce
  •       1 lyžička soli
  •       50 ml studenej vody

 

INGREDIENCIE NA NÁPLŇ:

  •       200 g hrášku
  •       3 menšej mrkvy
  •       veľká hrsť hladkolistej petržlenovej vňate
  •       350 ml 30 % smotany
  •       4 vajcia
  •       štipka muškátového orieška
  •       soľ, čierne korenie

Použitá múka

Postup

Do misy nasypte múku, pridajte pokrájanú masť, vajcia, soľ aj vodu.

Vypracujte hladké cesto, zabaľte ho do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu do chladničky.

Vychladené cesto vyvaľkajte a vyložte ním koláčovú formu.

Na cesto rozvrstvite hrášok a pokrájanú očistenú mrkvu.

Vajcia vyšľahajte so smotanou, pridajte muškátový oriešok, soľ a čierne korenie.

Smotanou zalejte hrášok a mrkvu  a koláč potom vložte do rúry predhriatej na 180 °C.

Pečte asi 40 minút alebo kým povrch nie je pevný a zlatistý.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.