Rebarborový koláč s čučoriedkami

Čučoriedky Leto Rebarbora
492 Rebarborový koláč s čučoriedkami

Ingrediencie

INGREDIENCIE (28 cm forma):

 

Na cesto:

  •       220 g hladkej múky na krehké pečivo
  •       120 g masla
  •       80 g práškového cukru
  •       1 vanilkový cukor
  •       1 vajce
  •       štipka škorice

 

Na náplň:

  •       2 balenia tvarohu vo vaničke
  •       2 žĺtky
  •       40 g práškového cukru
  •       1 vanilkový cukor
  •       2 lyžice rumu

 

Ovocie:

  •       3 stonky rebarbory
  •       2 hrnčeky čučoriedok

Použitá múka

Postup

Rukami alebo v robote vypracujte z uvedených ingrediencií hladké cesto.

Cesto zabaľte do fólie a na 1 hodinu uložte do chladničky. Potom ho rozvaľkajte na tenkú placku a vyložte ním koláčovú formu.

Dno cesta popichajte vidličkou a vložte asi na 10 min. do rúry predhriatej na 180 °C.

Tvaroh zmiešajte s oboma cukrami, rumom  a žĺtkami. Rovnomerne ho rozprestrite na predpečený korpus.

Pridajte olúpanú a na kúsky nakrájanú rebarboru a tiež čučoriedky.

Pečte na 180 °C asi 40 – 50 minút alebo kým koláč nebude hotový. Stred nebude ani po upečení úplne pevný – pevným sa stane až po vychladnutí.

Koláč podávajte posypaný práškovým cukrom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.