Ražný liaty koláč s malinami

Leto Maliny
656 Ražný liaty koláč s malinami

Ingrediencie:

180 g/1 téglik kyslej smotany

2 veľké vajcia (zhruba 110 g)

100 g celozrnnej ražnej múky

100 g hladkej špaldovej múky

5 g (1/2 vrecúška) prášku do pečiva

90 g rozpusteného masla

60 g trstinového cukru

1 lyžica práškového cukru s vanilkou

alebo 1 vrecúško vanilkového cukru

žltá nastrúhaná kôra z 1 citróna

 

Na dokončenie:

400 g červeného čerstvého ovocia

(na koláči na fotografii je použitých 250 g malín a 150 g jahôd)

100 g mandľových plátkov

Použitá múka

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešajte šľahačom alebo ručne v hlbokej mise. Cesto nechajte pár minút odpočinúť. Nie je takmer tekuté, ale je hladké, bez hrudiek a sladké, vonia po citróne. Vymažte formu s priemerom asi 25 cm maslom a vysypte celozrnnou múkou.

Cesto presuňte stierkou do formy a vytvorte okraje ako pri tartaletke. Dovnútra naukladajte pripravené ovocie. Pokiaľ miešate viac druhov, dbajte na to, aby mali rovnakú veľkosť. Posypte všetko mandľovými plátkami a pečte 35 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.