Pomarančová buchta

Vianoce
457 Pomarančová buchta

Ingrediencie

  •      2 hrnčeky tortovej múky
  •      2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
  •      2 hrnčeky cukru
  •      1 lyžička kypriaceho prášku
  •      1 lyžička jedlej sódy
  •      štipka soli
  •      2 vajcia
  •      1 hrnček mlieka
  •      1 hrnček cmaru
  •      1 hrnček rozpusteného masla
  •      1 lyžica strúhanej pomarančovej kôry
  •      5 lyžíc rumu
  •      byľka rozmarínu
  •      1 pomaranč na ozdobenie

Použitá múka

Postup

Kým budete pripravovať cesto, nachystajte si rozmarínové maslo – maslo vložte spolu s rozmarínom do rajnice a nechajte ho pomaly rozpustiť.

Ešte niekoľko minút maslo zahrievajte, aby do nej rozmarín pustil svoju vôňu, a potom odstavte, nechajte vychladnúť a vyberte rozmarín.

Zmiešajte všetky sypké suroviny dohromady a v inej nádobe vyšľahajte tie tekuté vrátane masla.

Spojte obe časti cesta dohromady.

Nakrájajte pomaranč na plátky a tie naukladajte na dno formy na biskupský chlebíček (formu vopred vyložte papierom na pečenie).

Pomaranče zalejte cestom a všetko vložte do rúry.

Pečte na 180 °C asi 40 minút alebo kým nie je koláč hotový.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.