Nadýchaný krupicový koláč s černicami

Černice Leto
598 Nadýchaný krupicový koláč s černicami

Ingrediencie

250 g jemnej detskej krupice

100 g hladkej múky

100 g krupicového cukru

80 g vlažného tekutého masla

3,5 dl plnotučného mlieka

3 vajcia

1 kypriaci prášok do pečiva

 

Na dokončenie:

125 g čerstvých černíc

(alebo iného kyslejšieho ovocia)

 

Príprava: 25 minút

Pečenie: 30 minút

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Najprv v mise zalejte krupicu plnotučným mliekom a nechajte ju pučať a nasávať tekutinu asi 20 minút. V čistej odmastenej mise vyšľahajte zvlášť bielky do tuha.

Žĺtky začnite šľahať s cukrom v tretej a najväčšej mise, pomaly do žĺtkovej nadýchanej peny pridávajte krupicu s mliekom, tiež kefír, vlažné maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Až nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.

Do vymastenej formy (my sme použili 25 cm) nasypte trochu krupice a nakláňaním formy naneste na celý plech. Nalejte cesto a navrch poukladajte černice. Pečte na 160 °C 30 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.