Mrkvová torta

Leto Mrkva

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky Babičkina voľba
  • 250 g strúhanej mrkvy
  • 250 ml slnečnicového oleja
  • 100 g vlašských orechov
  • 150 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 lyžičky škorice
  • pomarančová kôra
  • štipka soli

 

Na krém:

  • 500 g tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice pomarančového likéru (Cointreau, Grand Marnier)
  • pomarančová kôra

Použitá múka

Postup

Rúru rozohrejte na 170 °C. V mise premiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, orechy a soľ.

Do inej misy dajte vajcia a oba cukry. Oboje spoločne vyšľahajte na svetlú peny. Potom postupne vmiešajte pripravenú suchú zmes, strúhanú mrkvu a olej.

Formu na tortu (18 cm) zospodu vyložte papierom na pečenie. Vylejte do nej pripravenú zmes a dajte piecť do rozohriatej rúry (30 až 40 minút). Prepečenosť torty skontrolujte špajdľou.

Tvaroh vymiešajte s vyšľahanou šľahačkou, práškovým cukrom, pomarančovou kôrou a likérom.

Vychladený korpus nakrájajte na pláty (2 vyššie alebo 3 nízke). Potrite krémom a spojte. Hornú plochu potrite krémom. Môžete nechať len tak alebo ešte posypať nasekanými vlašskými orechmi.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.