Vianočné medvedie labky

Vianoce

Ingrediencie

250 g hladkej múky

160 g masla

160 g práškového cukru

85 g mletých orechov

15 g kakaa

1 malé vajce (alebo veľký žĺtok)

1/2 lyžičky mletej škorice

1/2 lyžičky mletých klinčekov

cukor na obaľovanie

Použitá múka

BIO alternativa

Postup

Do misy dajte múku, cukor, mleté orechy, kakao, škoricu a klinčeky. Premiešajte, pridajte maslo nakrájané na kocky a vajce. Vyhrňte si rukávy a vypracujte pekné súdržné cesto. Zabaľte do fólie a nechajte cez noc odležať (v núdzi aspoň hodinu).

Rúru si predhrejte na 170 °C. Z odležaného cesta odštipujte malé dieliky cesta (8 až 10 g pre klasickú formu na veľkú medvediu labku). Každý dielik vtlačte do formičky na medvediu labku a palcom rovnomerne zatlačte dole aj smerom k okrajom. Cesto by malo mať v strede malú priehlbinu.

Naplnené formičky premiestite na plech a dajte piecť do predhriatej rúry. Veľké medvedie labky sú hotové asi za 7 až 10 minút, malé medvedie labky zaberú menej. Po upečení nechajte medvedie labky mierne vychladnúť. Vyklepnite z formičiek a podľa chuti obaľte alebo posypte cukrom (čisto práškovým alebo zmesou práškového a vanilkového). Nič zložité!

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.