Piplačka, ale výsledok je absolútne božský. Pri výrobe je najhorších prvých pár kúskov, tak sa nenechajte odradiť. Potom už to však ide a budete mať koláčiky jeden ako druhý!
1. Do misy robota dajte múku, cukor a štipku soli. Premiešajte a uprostred vytvorte jamku, do ktorej pridáte vlažné mlieko a rozdrobené droždie. Spolu s trochou múky na okraji vymiešajte riedky kvások. Zakryte a nechajte vzísť asi 20 minút.
2. Pridajte žĺtky, rozpustené maslo a olej. Nechajte hniesť v robote s hnetacím hákom asi 10 minút. Zakryte a nechajte kysnúť asi 45 až 60 minút (popr. dlhšie, kým sa cesto neznásobí).
3. Rúru rozohrejte na 180 °C. V miske premiešajte tvaroh so žĺtkami a vanilkovým cukrom. V inej miske premiešajte lekvár s rumom.
4. Z vykysnutého cesta odoberajte lyžičkou malé dieliky, ktoré naplňte tvarohom. Zabaľte, uprostred pretlačte a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom. Do stredu pridajte lekvár, polovicu mandle a nechajte dokysnúť (asi 20 až 30 minút).
5. Koláčiky potom dajte do rúry a upečte dozlatista (asi 12 až 15 minút).
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.