Lekvárové koláčiky

Lekvár Mandle

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 100 ml rozpusteného masla
  • 100 ml oleja
  • 3 žĺtky
  • 2 lyžice cukru
  • 42 g čerstvého droždia
  • 75 g olúpaných mandlí (na polovice)
  • štipka soli
  • vajce na potretie

 

Na tvarohovú náplň:

  • 2 tvarohy
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor

 

Na lekvárovú náplň:

  • 250 g lekváru
  • 2 lyžice rumu

Použitá múka

Postup

Piplačka, ale výsledok je absolútne božský. Pri výrobe je najhorších prvých pár kúskov, tak sa nenechajte odradiť. Potom už to však ide a budete mať koláčiky jeden ako druhý!

 

1. Do misy robota dajte múku, cukor a štipku soli. Premiešajte a uprostred vytvorte jamku, do ktorej pridáte vlažné mlieko a rozdrobené droždie. Spolu s trochou múky na okraji vymiešajte riedky kvások. Zakryte a nechajte vzísť asi 20 minút.

2. Pridajte žĺtky, rozpustené maslo a olej. Nechajte hniesť v robote s hnetacím hákom asi 10 minút. Zakryte a nechajte kysnúť asi 45 až 60 minút (popr. dlhšie, kým sa cesto neznásobí).

3. Rúru rozohrejte na 180 °C. V miske premiešajte tvaroh so žĺtkami a vanilkovým cukrom. V inej miske premiešajte lekvár s rumom.

4. Z vykysnutého cesta odoberajte lyžičkou malé dieliky, ktoré naplňte tvarohom. Zabaľte, uprostred pretlačte a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrite rozšľahaným vajcom. Do stredu pridajte lekvár, polovicu mandle a nechajte dokysnúť (asi 20 až 30 minút).

5. Koláčiky potom dajte do rúry a upečte dozlatista (asi 12 až 15 minút).

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.