Lekvárové buchty zo špaldy

Lekvár
603 Lekvárové buchty zo špaldy

Ingrediencie

  • 500 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 30 g droždia
  • 60 g cukru
  • 240 ml vlažného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2 žĺtky
  • kôra z jedného citróna
  • 120 g rozpusteného masla + 20 g na dno pekáča 

Na náplň:

  • 350 g slivkového lekváru
  • 75 ml rumu
  • 50 g perníka na strúhanie

Použitá múka

Postup

Vo veľkej mise zmiešajte múku s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom.

Do múky urobte jamku a vlejte do nej vlažné mlieko. Rozmrvte do nej droždie a nechajte 10 minút odstáť. Pridajte žĺtky, maslo a citrónovú kôru a vypracujte hladké cesto.

Nádobu s cestom prikryte potravinovou fóliou a dajte na 1 hodinu kysnúť. Po hodine cesto prehneťte a nechajte kysnúť ešte 1 hodinu.

Pripravte si náplň: Zmiešajte lekvár s rumom a nastrúhaným perníkom.

V pekáči rozpusťte maslo a vyvaľkajte cesto. Z cesta vykrajujte štvorce veľké asi 6 × 6 cm a doprostred na ne klaďte náplň. Náplň dobre zabaľte do cesta. Buchty namáčajte v pekáči s maslom a ukladajte ich do pekáča. Nechajte ešte 20 min. na teplom mieste.

Pečte asi 30 minút na 180 stupňoch C.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.