Krehký tekvicový koláč

Tekvica
230 Krehký tekvicový koláč

Ingrediencie

na cesto:

  • 250 g hladkej múky Babičkina voľba na krehké pečivo
  • 1 vajce
  • 125 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • jemne strúhaná kôra z polovice citróna
  • šťava z polovice citróna
  • 1 lyžica studeného mlieka

Náplň:

  • 450 g tekvice hokaido – upečenej domäkka a rozmixovanej na pyré
  • 200 g 30 % smotany na šľahanie
  • 120 g prírodného cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica perníkového korenia alebo škorice
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Použitá múka

Postup

Pokrájajte studené maslo rovno z chladničky, posypte múkou a citrónovou kôrou. Pridajte vajcia, mlieko a citrónovú šťavu. Cesto spracujte rýchlo rukami alebo robotom. Nechajte aspoň hodinu chladiť v chladničke. Medzitým si upečte tekvicu. Nakrájajte ju na menšie kocky a dajte piecť do rúry. Po upečení ju rozmixujte na hladké pyré.

Na prípravu krému si prichystajte cukor, smotanu, vajcia, korenie, pyré z tekvice, kukuričný škrob a citrónovú kôru. Všetko vyšľahajte do hladkého a jednotného krému. Rozohrejte rúru na 170 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozprestrite do formy. Poprepichujte vidličkou, prípadne zaťažkajte fazuľou a nechajte zapekať 15 minút. Potom zalejte krémom a dajte znovu piecť na 25 – 35 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.