120 g hladkej múky
2 vajcia
80 g trstinového cukru
80 g rozpusteného masla
40 g orieškového masla (my dávame mandľové s bielou čokoládou)
60 g nasekaných mandlí alebo mandľových lupienkov
1 lyžička prášku do pečiva
1 vanička malín (125 g)
100 g bielej čokolády
Pripravte si lahodný koláč plný šťavnatých malín a jemnej bielej čokolády. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.
V mise premiešajte najprv cukor s rozpusteným maslom, postupne do zmesi zašľahajte vajcia, pridajte aj orieškové maslo. Premiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte. Nakoniec nasekajte čokoládu a oriešky a opatrne vmiešajte do cesta.
Stiahnite do formy a pridajte nakoniec aj maliny – vtlačte ich do cesta. Predhrejte rúru na 170 °C. Pečte v zapekacej forme alebo pekáči asi 25 minút. Koláč by mal byť vláčny, ale nie nadýchaný (skôr ako brownies – mierne nedopečený a jemný).
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.