Na dokončenie:
Všetky suroviny na cesto zmiešajte šľahačom alebo ručne v hlbokej mise. Cesto nechajte pár minút odpočinúť. Podľa vodnatosti kefíru môže byť rôzne tekuté, ale predovšetkým je hladké, bez hrudiek a sladké, vonia po citróne. Vymažte formu s priemerom asi 25 cm maslom a vysypte celozrnnou alebo hrubou múkou, prípadne krupicou.
Cesto presuňte stierkou do formy. Dovnútra poukladajte pripravené ovocie. Ak miešate viac druhov, dbajte na to, aby mali rovnakú veľkosť, budú potom rovnako prepečené. Ovocie zľahka vtlačte do cesta, aby nebolo vysoké suché cesto a ovocie sa dostalo čiastočne dovnútra. Pečte pri 170 stupňoch Celzia 15 minút, potom všetko posypte mandľovými plátkami a pečte 15 – 20 minút vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch Celzia. Po vybratí môže koláč vyzerať uprostred nedopečený, ale toho sa nebojte, ovocie zatuhne a koláč bude krásne vláčny.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.