Jablkové fašiangové šišky

Jablká
312 Jablkové fašiangové šišky

Ingrediencie

  • 200 g hladkej múky na kysnuté cesto
  • 50 ml plnotučného mlieka
  • 1 lyžica cukru
  • 1 zrelé jablko nastrúhané najemno
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rumu
  • 500 ml oleja na vyprážanie
  • práškový alebo trstinový cukor a škorica na obalenie

Použitá múka

Postup

Fašiangové šišky majú mnoho variantov. Tvarohové cesto s jablkom chutí najviac deťom. Samotné cesto je navyše veľmi jednoduché na prípravu, a tak vám s ním môžu deti pomôcť. Do hlbokej misy najprv nasypte suché suroviny – múku, kypriaci prášok a cukor. Tie dôkladne premiešajte, aby sa prášok do pečiva do cesta zamiešal rovnomerne.

Teraz pridajte aj ostatné suroviny a v robote alebo ručne vypracujte kompaktné cesto. Nechajte ho 10 minút odstáť a medzitým si rozohrejte olej. Cesto lyžicou dávkujte do panvice s rozpáleným olejom a pečte približne 4 minúty, kým sa neprepečie dozlatista.

Upečené šišky nechajte minútu odkvapkať v papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného oleja, a potom ich obaľte v zmesi cukru a škorice. Výborne chutia s hrnčekom teplého kakaa. V ideálnom prípade ich pripravujte na okamžitú konzumáciu, maximálne však na 24 hodín.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.