Fašiangové šišky majú mnoho variantov. Tvarohové cesto s jablkom chutí najviac deťom. Samotné cesto je navyše veľmi jednoduché na prípravu, a tak vám s ním môžu deti pomôcť. Do hlbokej misy najprv nasypte suché suroviny – múku, kypriaci prášok a cukor. Tie dôkladne premiešajte, aby sa prášok do pečiva do cesta zamiešal rovnomerne.
Teraz pridajte aj ostatné suroviny a v robote alebo ručne vypracujte kompaktné cesto. Nechajte ho 10 minút odstáť a medzitým si rozohrejte olej. Cesto lyžicou dávkujte do panvice s rozpáleným olejom a pečte približne 4 minúty, kým sa neprepečie dozlatista.
Upečené šišky nechajte minútu odkvapkať v papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného oleja, a potom ich obaľte v zmesi cukru a škorice. Výborne chutia s hrnčekom teplého kakaa. V ideálnom prípade ich pripravujte na okamžitú konzumáciu, maximálne však na 24 hodín.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.