Jablčný koláč s calvadosom

Jablká
469 Jablčný koláč s calvadosom

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250g hladkej múky
  • 150g masla
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • maslo na vymazanie
  • múka na pomúčenie

 

Na náplň:

  • 25 g masla
  • 7 lyžíc trstinového cukru
  • 4 jablká, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na menšie kúsky
  • 2 vajíčka
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky calvadosu
  • pár lístkov mäty

Použitá múka

Postup

Do múky nakrájajte maslo, pridajte vajíčko, osoľte a vypracujte hladké a zároveň pevné cesto. Vytvarujte guľu, zabaľte ju do potravinárskej fólie a uložte na 1 hodinu do chladničky.

Koláčovú formu vymažte maslom a vysypte múkou. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na plát hrubý zhruba 5 mm a opatrne ho preneste do formy na pečenie. Cesto popritláčajte k okrajom formy, zarovnajte a popichajte párkrát vidličkou.

Trúbu vyhrejte na 220°C. V menšom hrnci zahrejte maslo s 3 lyžičkami cukru, až sa cukor úplne rozpustí a vznikne karamel. Premiešajte s jablkami a presypte na cesto. Koláč vložte do vyhriatej trúby na 10 minút.

Medzitým v miske zmiešajte vajíčko, zvyšný cukor, smotanu a calvados. Zalejte predpečený koláč, znížte teplotu na 200°C a nechajte ešte 20 minút dopiecť.

Vychladnutý koláč ozdobte lístkami mäty a podávajte.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.