Na cesto:
Ingrediencie na náplň:
Ingrediencie na dokončenie:
Začnite prípravou cesta. Suroviny si vyberte najlepšie všetky asi dve hodiny pred tým, než s prípravou začnete. Vymiešajte maslo s cukrom a žĺtkami na hladkú a svetlú penu. Potom postupne zapracujte múku s citrónovou kôrou a orieškami. Vytvorte hladké kompaktné cesto. Môžete pri tom použiť aj metódu frezáže, keď dlaňou dôkladne votriete maslo do cesta. Zabaľte do fólie alebo voskovaného obrúska a uložte cesto do chladu do druhého dňa.
Po vybratí cesta z chladničky zapnite rúru na 160 °C. Cesto zľahka prepracujte rukou a nechajte ich povoliť. Teplými dlaňami sa cesto zahreje a ľahko sa potom vyvaľká. Nepodsypávajte príliš, alebo ešte lepšie vôbec, aby posledné kúsky koláčikov neboli príliš múčne.
Vyvaľkajte cesto asi 5 mm vysoké a vykrajujte drobnejšie okrúhle tvary alebo ovály, kvietky a podobne. Pečte asi 8 minút (môže sa mierne líšiť podľa veľkosti tvarov a vašej rúry).
Polevu pripravíte opäť vyšľahaním masla s cukrom a maslom. Potom pridajte tiež marmeládu a orechy. Naplňte zdobiace vrecúško a plňte ním kvietky alebo kolieska. Zlepujte k sebe.
Vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládu so smotanou. Nevarte. Polevou prelejte zlepené tvary a doprostred vždy posaďte oriešok. Udržujte v suchu a chlade.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.