Hruškový koláč zo špaldovej múky

Hrušky
531 Hruškový koláč zo špaldovej múky

Ingrediencie

  •       1 hrnček krupicového cukru
  •       3 vajcia
  •       1 hrnček mlieka
  •       ½ hrnčeka rozpusteného masla
  •       2 hrnčeky celozrnnej špaldovej múky
  •       1 kypriaci prášok do pečiva
  •       1 vanilkový cukor
  •       4 lyžice rumu
  •       5 lyžíc holandského kakaa
  •       1 lyžička mletého badiánu
  •       1 nastrúhaná hruška
  •       2 hrušky na ozdobu
  •       biely jogurt na podávanie

Použitá múka

Postup

V jednej nádobe zmiešajte oba cukry, múku, kypriaci prášok, kakao, badián a strúhanú hrušku.

V druhej nádobe vyšľahajte vajcia s maslom, rumom a mliekom.

Zmiešajte obe časti dohromady a nalejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček.

Navrch poukladajte hrušky pokrájané na plátky.

Pečte na 180 °C asi 30 – 40 minút alebo kým cesto nebude prepečené. To vyskúšajte pomocou špajle.

Koláč podávajte s bielym jogurtom.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.