Halloweenske strašidlá (múmia a Frankenstein)

Čokoláda Kakao
227 Halloweenske strašidlá (múmia a Frankenstein)

Ingrediencie

na 24 kúskov:

  • 6 vajec (žĺtky a bielky zvlášť)
  • 6 PL polohrubej múky
  • 5 PL práškového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátu
  • 3 PL kakaa holandského typu
  • 6 PL slnečnicového oleja vhodného na pečenie

Zdobenie:

  • 1 téglik mascarpone
  • 1 téglik smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g práškového cukru
  • prírodné farbivo – zelené
  • 1 tabuľka horkej čokolády
  • cukrárske oči

 

Ďalej potrebujete – zdobiace vrecko

Použitá múka

Postup

Príprava cesta je celkom rýchla. Začnite tým, že necháte nahrievať rúru na 180 °C. Formu 20 × 20 cm alebo menší pekáčik dôkladne vyložte papierom na pečenie, vymažte maslom alebo použite nepriľnavý riad.

Vyšľahajte si dotuha všetky bielky a nechajte ich bokom. Následne vyšľahajte žĺtky s cukrom do hladkej svetlej peny a potom pomaly, postupne – po jednej – pridajte a zašľahajte 5 lyžíc horúcej vody. Bokom si zmiešajte všetky suché prísady a striedavo s olejom ich zašľahávajte do žĺtkovej peny; vždy celkom zapracujte a až potom pridajte ďalšiu časť. Keď je cesto celé a jednotné, zapracujte doň opatrne tuhý vyšľahaný sneh zo všetkých bielkov.

Cesto stiahnite do formy a pečte 20 minút. Kontrolujte špajdľou a v prípade potreby ešte dopečte. Nechajte celkom vychladnúť, kým začnete krájať a zdobiť.

Na tvorbu múmií a Frankensteinov si celé cesto pokrájajte na štvorce alebo obdĺžniky, skrátka tak, aby nevznikol odpad a mali ste približne rovnako veľké kúsky.

Múmia – zdobte z vrecúška bielou polevou, doplňte cukrárskymi očami.

Frankenstein – zdobte zelenou polevou a rozpustenou čokoládou, nakoniec dokončte cukrárskymi očami.

Polevu na zdobenie si pripravíte tak, že vyšľaháte smotanu s cukrom na hladkú šľahačku a potom zapracujete mascarpone – to môžete aj v robote alebo ručne stierkou. Vznikne hladký biely krém. Na dofarbenie časti krému použite tekuté prírodné farbivo. Múmie zdobte vreckom s odstrihnutým koncom. Frankensteinov je lepšie vždy poliať polevou a rozotrieť napríklad štetcom alebo cukrárskou stierkou. Po zatuhnutí si vo vrecku rozpusťte horkú čokoládu, odstrihnite špičku a zdobte podľa fantázie – vlasy, uši, oči. Môžete vymyslieť aj ďalšie strašidlá, je to ideálna halloweenska aktivita aj pre deti.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.