Focaccia so sušenými paradajkami

251 Focaccia so sušenými paradajkami

INGREDIENCIE

na 2 menšie placky

  • 250 g hladkej pizza múky
  • 125 ml vlažnej vody
  • 15 g suchého droždia
  • soľ
  • 2 lyžice sušených paradajok naložených v oleji
  • 50 ml olivového oleja

Na podávanie:

  • 3 vetvičky tymianu
  • hrubozrnná soľ

Použitá múka

POSTUP

Zlejte sušené paradajky a olej si nechajte bokom. Paradajky natrhajte alebo nahrubo pokrájajte. V mise zmiešajte múku, soľ, vodu, droždie a olivový olej. Hnetačom spracujte cesto. Takto spracovávajte asi 8 – 10 minút, aby sa droždie úplne zapracovalo a cesto bolo hladké, nelepivé. Na záver doň vmiešajte sušené paradajky.

Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste 45 – 60 minút pod čistou utierkou. Potom ho rozdeľte na dva bochníky a vytvarujte pomerne vysokú placku – asi 2 – 3 cm. Na plechu znova zakryte utierkou a nechajte ešte 20 minút kysnúť. Medzitým rozohrejte rúru.

Pečte pri 210 °C na papieri na pečenie asi 15 – 20 minút do zozlatnutia. Podávajte s ďalšími paradajkami, čerstvým tymianom, hrubozrnnou soľou a olejom z paradajok.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.