Dvojfarebné rožteky

Vianoce
137 Dvojfarebné rožteky

Ingrediencie:

Na svetlé cesto:

150 g hladkej múky na krehké pečivo

100 g masla

40 g práškového cukru

1 žĺtok

1 lyžička citrónovej kôry

Na tmavé cesto:

150 g hladkej múky

100 g masla

40 g práškového cukru

1 žĺtok

1 lyžička citrónovej kôry

1 lyžica holandského kakaa

Použitá múka

BIO alternativa

Postup:

Z uvedených surovín vypracujte hladké a kompaktné svetlé i tmavé cesto. Zabaľte ho zvlášť do fólie a dajte na noc odležať do chladničky alebo inam do tmy a chladu.

Pred prípravou rožtekov zapnite rúru a predhrejte ju na 170 °C. Cesto vyberte z chladničky a nechajte ho asi pol hodiny povoliť. Potom vytvarujte guľôčky s priemerom približne 1,5 až 2 cm. Z každej guľôčky dlaňou vyvaľkajte hada dlhého asi 8 cm. Na každý rožtek zatočte okolo seba svetlého a tmavého hada a potom zľahka zatlačte tak, aby sa pramene spojili. Môžete i jemne vyvaľkať, aby bolo cesto po celej dĺžke rovnako hrubé. Vytvarujte rožtek a konce ohnite k sebe. Pečte vždy celý plech 8 minút.

Čerstvo upečené rožteky sú krehké, preto ich opatrne dajte na mriežku a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v uzavretej dóze, pri servírovaní môžete jemne pocukrovať.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.