Domáca pizza s pršutom a rukolou

INGREDIENCIE

na 2 pizze

  • 300 g vysokolepkovej pizza múky
  • 21 g droždia
  • 200 ml vlažnej vody
  • 4 lyžice olivového oleja
  • štipka soli
  • 1 mozzarella

Paradajkové sugo:

  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • sušené oregano

Na dokončenie:

  • rukola, sušená šunka, čerstvá bazalka, čerstvo mleté čierne korenie

Použitá múka

POSTUP

V mise premiešajte múku so soľou a droždím. Prilejte vodu a olej. Hnetačom nechajte pomaly spracovávať hladké pružné cesto. Ak to bude potrebné, ľahko ho ešte spracujte rukou. Pod fóliou nechajte cesto kysnúť 45 – 60 minút. Malo by 2 – 3× zväčšiť svoj objem.

Paradajkové sugo je základná jednoduchá paradajková omáčka na potretie pizze. Pripravíte ho ľahko, stačia paradajky, oregano a rozpučený cesnak vložiť do kastrólika a nechať rozvariť. Jemne osoľte, nechajte odpariť prebytočnú vodu, a pokiaľ to bude potrebné, môžete dohladka rozmixovať tyčovým mixérom.

Cesto rozdeľte na dva bochníky a predtvarujte ich do kruhu asi na priemer 10 cm. Rúru predhrejte na 210 °C a pripravte si plech. Ten dajte do rúry tiež rozpáliť, aspoň na 10 minút pred pečením.

Rukami vytvarujte čo najtenšiu okrúhlu pizzu, potrite paradajkovým základom a na to poukladajte kúsky mozzarelly. Pečte asi 10 minút, okraje trochu zozlatnú a pizza bude krásne upečená. Nakoniec ozdobte trhanou sušenou šunkou a rukolou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.