Domáca mini pizza s valeriánkou

Leto
519 Domáca mini pizza s valeriánkou

Ingrediencie

  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 300 ml vody
  • 600 g hladkej múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice olivového oleja

 

Na náplň:

  • 200 g pasírovaných paradajok
  • bazalka
  • oregano
  • valeriánka
  • korenie
  • soľ

Použitá múka

Postup

Droždie zmiešajte v miske s lyžičkou cukru a zalejte 50 ml vlažnej vody. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások. V mise zmiešajte múku so soľou a olivovým olejom a nakoniec s kváskom. Prilievajte 250 ml vlažnej vody a vypracujte cesto. Cesto nechajte ešte 30 minút kysnúť. Medzitým si pripravte náplň.

Pasírované paradajky zmiešajte s bazalkou, oreganom, osoľte a okoreňte čerstvo namletou soľou a korením. Pre pikantnejší variant môžete pridať štipku čili.

Z cesta vytvarujte tenké placky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pizzu potrite zmesou až po kraje. Celú pizzu obložte tenkými plátkami menej prerastenej slaniny. Na troške masla krátko opečte na širšie plátky rozkrojené šampiňóny a rozsypte ich pomedzi slaninu. Do medzier naukladajte čierne olivy prekrojené na polovicu a polovice cherry paradajok. Navrch naukladajte väčšie plátky mozzarelly.

Pizzu pečte v rúre predhriatej na 220°C asi 15 minút. Pred podávaním posypte valeriánkou.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.