Crumble neskorého leta

Černice Citron Čučoriedky Jahody Maliny Slivky
227 Crumble neskorého leta

Ingrediencie

na 4 porcie:

  • 300 g zmesi lesného ovocia
  • 100 g sliviek (môžete nahradiť čučoriedkami)
  • šťava z polovice citróna
  • 2 polievkové lyžice cukru 

Na mrvenicu:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 150 g zmesi orieškov (mandle, pekanové, vlašské, lieskové…)
  • 70 g hrubej múky

Použitá múka

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C.

Slivky pokrájajte na drobnejšie kúsky. Lesné ovocie a čučoriedky, samozrejme, netreba krájať. Ovocie v mise pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte cukrom. Premiešajte a nechajte odpočívať.

Pripravte si mrvenicu: zmiešajte všetky suché suroviny, pridajte zmäknuté maslo, premiešajte rukami alebo vidličkou na rovnomernú mrvenicu.

Do zapekacej misy (buď vyberte jednu veľkú plytkú pre všetkých, alebo môžete ako my upiecť každú porciu zvlášť) rovnomerne rozhrňte všetko ovocie aj so šťavou, ktorú pustilo. Po okraj pokryte mrvenicou a trochu ju do ovocia vtlačte. Dajte zapiecť na 15 – 20 minút do zozlatnutia mrvenice.

Podávajte s vyšľahanou šľahačkou, zmrzlinou, mascarpone alebo kyslou smotanou a určite ešte horúce.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.