Cibuľový koláč

525 Cibuľový koláč

Ingrediencie

NA CESTO:

  •       300 g hladkej múky na krehké cesto
  •       150 g masla
  •       2 strúčiky cesnaku
  •       soľ, čierne korenie

 

NA NÁPLŇ:

  •       2 žlté cibule
  •       3 červené cibule
  •       200 ml červeného vína
  •       2 lyžice cukru
  •       1 vetvička tymianu
  •       20 g masla
  •       soľ, čierne korenie
  •       200 g kyslej smotany
  •       hrsť slnečnicových semienok

Použitá múka

Postup

Múku so zmäknutým maslom, prelisovaným cesnakom, soľou a čiernym korením vypracujte na hladké cesto.

Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na hodinu do chladničky.

Cibuľu nakrájajte na kolieska a na panvici rozohrejte maslo.

Na rozohriatom masle nechajte cibuľu zosklovatieť a potom nechajte karamelizovať s cukrom.

Zvýšte teplotu a podlejte cibuľu vínom, pridajte celú vetvičku tymianu. Tak dlho varte, kým sa víno čo najviac nevyvarí. Potom vyberte tymian.

Cesto vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a položte na plech.

Po celej ploche cesta rozotrite smotanu a na ňu navrstvite cibuľu. Tú nevrstvite po celej ploche, ale nechajte asi 2 cm voľný okraj.

Okraje prehnite cez cibuľu a celý koláč posypte slnečnicovými semienkami.

Pečte na 180 °C asi 30 – 40 minút alebo kým okraje nebudú zlatisté.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.