Celozrnné zemiakové halušky

Zemiaky
213 Celozrnné zemiakové halušky

Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 600 g múčnych zemiakov (varný typ C – uvedená hmotnosť surových zemiakov)
  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g celozrnnej pšeničnej alebo chlebovej múky
  • 1 celé vajce (prípadne 2 menšie)
  • soľ

Použitá múka

Postup

Uvarte zemiaky v šupke a potom ich celkom vychladené olúpte.

Následne ich prelisujte alebo nastrúhajte, pridajte polohrubú múku, vajce a štipku soli.

Rukami alebo vareškou vypracujte cesto, ktoré sa nelepí. Nechajte ho pár minút odstáť a potom na pomúčenej doske postupne vytvarujte halušky, napríklad podlhovasté šišky, malé kocky alebo guľky. Ukladajte ich na pomúčenú tácku. Aby ste mali všetky rovnaké, môžete si vážiť cesto po 40 g, kým ich vyvaľkáte. Dohromady tak z cesta vytvoríte 20 kúskov – na každú porciu 5.

Halušky vhoďte (najlepšie všetky naraz, ak vám to hrniec dovolí) do vriacej osolenej vody a varte ich, kým nevyplávajú. Nakoniec ich na tanieri môžete zaliať omáčkou alebo ako my orestovať na panvici a premiešať so zmesou à la Provence.

 

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.